Vredeskamp Volkel 4-10 augustus

Nederlandse Vereniging voor Medische Polemologie
Postbus 199, 4190 CD Geldermalsen
telefoon: 06 – 4200 9559
e-mail: office@nvmp.org
internet: www.nvmp.org

Vredeskamp Volkel:

NVMP-bestuursleden Dirk Hoogenkamp en Willem Hubregtse nemen deel

NVMP-Nieuwsflits

Deze zomer is er van 4-10 augustus weer een vredeskamp bij de vliegbasis Volkel met een focus op het klimaat en een kernwapenvrije wereld. Dirk Hoogenkamp en Willem Hubregtse zullen namens de NVMP deelnemen aan de verschillende activiteiten. 

Met onder andere …

  • Op maandag een blokkade als om 12 uur het luchtalarm loeit
  • Een digging-for-life roze schepjesactie op woensdag, Nagasaki-dag
  • Geweldloze actietraining
  • Creatieve acties die spontaan ontstaan\

Klimaat: de jachtbommenwerpers op vliegbasis Volkel stoten meer dan 10 ton CO2 per vlieguur uit om te oefenen om de wereld te bombarderen met nieuwe, nog ‘betere’ atoombommen. En als die atoombommen worden gebruikt, is dit catastrofaal voor het klimaat en voor al het leven op aarde. Doe je mee om ‘stop!’ te roepen en om te eisen dat zolang militaire doods machinerie nog bergen CO2 uitstoot, deze op 6% van de wereldwijd geschatte CO2 uitstoot IN alle klimaatverdragen en andere regels wordt meegenomen?

Vrede: Er is een nieuwe generatie Amerikaanse atoombommen (B61-12) voor Europese NAVO-vliegbases als Volkel. Doe je mee om op te roepen tot een kernwapenvrije wereld en het in haar kracht zetten van de bevolking om bezetting, onderdrukking en onrecht met geweldloze middelen tegen te gaan?

Actie: door onze acties oefenen we geweldloos verzet.
We waken dagelijks bij de hoofdpoort. Op zondag 6 augustus herdenken we de slachtoffers van de bom op Hiroshima. Als het luchtalarm op maandag 7 augustus afgaat, blokkeren we de poort(en) van de basis. Op Nagasaki Dag graven we één of meerdere tunnels onder het hek met de bedoeling om op de startbaan te gaan zitten en het oefenen voor oorlog & vernietiging stil te leggen. Er zullen geweldloosheid trainingen aangeboden worden zodat ieder van ons in zichzelf kan voelen of je mee wil doen aan blokkeren en/of tunnelen of dat je liever een ondersteunende rol hebt: allebei even belangrijk!

Kamp: Wij zijn welkom in een groepsaccommodatie nabij Vliegbasis Volkel en er zijn huurfietsen voor iedereen. Als alle bedden gevuld zijn, kunnen we proberen een plekje op naburige campings te vinden, dus geef je a.j.b. zo vroeg mogelijk op als je mee wilt doen: https://noelhuis.nl/peace-camp-volkel-2023

Comments are closed.