Tekenen voor vrede

EEN VREDESPROJECT VOOR KINDEREN                     www.humanistischvredesberaad.nl/TVV

Om dit project bij u te introduceren grijpen we terug op een gebeurtenis in 2001. De westerse bevolking schrok van de aanslag in de VS. Sommigen vreesden een nieuwe wereldoorlog en velen twijfelden over de juiste aanpak. Sommige leiders speelden hier handig op in en wisten met dubieuze informatie de publieke opinie binnen 2 jaar voor hun karretje te spannen.
Het resultaat weet u vast nog wel, Irak werd tot een chaos.

In die onzekere tijden trok het Humanistisch Vredesberaad publieke belangstelling door de vraagtekens die wij plaatsten bij de eerlijke en minder eerlijke journalistiek en door onze aandacht voor vredesvraagstukken. De gevolgen die oorlogen hebben voor mensen en de aanpak van vredeseducatie werden onze “insteek”.

Van kinderen wilden wij weten wat zij voelden, hoorden of zagen hierover in hun directe nabijheid. Kinderen plaatsten tenslotte “vrede in de wereld” bovenaan hun wensenlijstjes. Het gekozen middel om zich te uiten was: tekenen. Er was weinig materiaal nodig en iedereen kon het begrijpen, een vertaling was niet nodig.

Kinderen presenteerden een concept-map, met het thema 25 jaar kinderrechten, een herdenking die we gezamenlijk beleefden in 2014.

Kinderrechten die we allen moeten koesteren.

Velen werden enthousiast, en er waren veel inschrijvingen voor het nieuwe TVV-project: 25 jaar kinderrechten!

Email naam en adres naar info@humanistischvredesberaad.nl of stuur een briefkaart naar: HVB, Postbus 235, 2300AE te Leiden.

De kosten zijn €15 per map. Overmaken op NL29 INGB 00000 79911 tnv Humanistisch Vredesberaad  te Alphen, o.v.v. map tekenen voor vrede.

Het Humanistisch Vredesberaad

Comments are closed.