Hans Jaap Melissen wint de prijs

Ereprijs “Journalist voor de vrede 2022”  voor Hans Jaap Melisse

Morgenavond 28 oktober zal op een bijeenkomst in de Theaterzaal van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam de ereprijs “Journalist voor de Vrede 2022” worden toegekend aan Hans Jaap Melissen. De wisselprijs wordt sinds 2003 uitgereikt door het Humanistisch vredesberaad na een spraakmakend debat “In de ban van de media” over de aanval in Irak. 

Om de twee jaar kiest de jury de “journalist voor de vrede” uit journalisten, publicisten, programmamakers, filmers of cartoonisten werkend in het Nederlandse taalgebied in genoemde periode. Zij dienen zich ook te onderscheiden door onderwerpkeuze, stijl, waarheidsvinding en onderzoek waardoor zij naar onze mening een bijdrage leveren aan een cultuur van vrede, rechtvaardigheid en geweldloosheid*.

Deze prijsuitreiking is een onderdeel van een boeiende avond met interessante sprekers zoals Pien vd Hoeven, Lieven Vandersypen en Carolien Roelants onder de titel:“Nepnieuws, wat doen we ermee?” en de presentatie van de nieuwe burgerschapsmodule door Het Huis van Erasmus. 

Eerder werd de prijs toegekend aan Stan van Houcke, Anja Meulenbelt, Mohammed Benzakour, Ramsey Nasr, Koert Lindijer, Arnold Karskens, Minka Nijhuis, Huub Jaspers,Nicole Le Fever, Gie Goris, Jan Eikelboom, Sinan Can, Rudi Vranckx en Carolien Roelants)

actuele info: www.humanistischvredesberaad.nlwww.huisvanerasmus.nl

Comments are closed.