Trumps vredesplan riekt naar apartheid

De apartheid treft niet alleen de Palestijnen maar ook de Arabieren, die nu (nog) in Israël wonen. Getuige de volgende berichten uit de Volkskrant.

Dit is het harde oordeel van een brief die donderdag werd gepubliceerd en ondertekend door vijftig voormalige regeringsleiders en ministers van Buitenlandse Zaken uit heel Europa. Bericht van Theo Koele uit de Volkskrant van 28 februari.
Het plan van president Trump ‘formaliseert de bestaande werkelijkheid in de bezette Palestijnse gebieden, waarin twee volkeren zonder gelijke rechten naast elkaar leven’, stellen de oud-bewindslieden. Lees het hele artikel.

Bovendien blijkt door het verschuiven van van de grens, waardoor de Palestijnen land zouden terug krijgen, Israël gebied afstaat waar voornamelijk Arabieren wonen.
Het is nog volstrekt onduidelijk wat de gevolgen zouden zijn voor de 250.000 inwoners van het gebied als het plan wordt uitgevoerd. Zo weet niemand of zij een stem krijgen bij de eventuele besluitvorming, en is het onbekend of zij hun Israëlische paspoort zouden verliezen, en alle rechten die daarmee samenhangen – al zou een dergelijke stap volledig in strijd zijn met het internationaal recht.
Lees het hele artikel van Sasha Kester

Comments are closed.