Islamitische organisaties willen vredesbijeenkomst op de Dam

Diverse koepelorganisaties van moskeeën en moslims willen vrijdag (25-3-2016) op de Dam een bijeenkomst houden om hun steun aan het door de aanslagen getroffen België te betuigen. Dat zegt de de Raad van Marokkaanse Moskeeën (RMMN) vandaag in een verklaring die namens de diverse organisaties is uitgebracht. Hiermee willen ze een vuist maken van ‘verbroedering en eenheid’.

 

Vol ongeloof en verbijstering is er gereageerd vanuit de Islamitische gemeenschap, net zoals ieder andere Nederlander. Ze kunnen er niet bij over wat er is gebeurd. In een verklaring neemt de gemeenschap afstand van de verschrikkelijke terreurdaad. Ze betuigen hun medeleven en zeggen dat ze bidden voor de slachtoffers.

 

”Naast het menselijk leed doet het ons ook pijn dat dit gebeurt uit naam van de godsdienst die ons zo lief is en juist staat voor vrede, verdraagzaamheid en naastenliefde. Het terrorisme heeft geen geloof. Wij keuren alle terreurdaden op de wereld af. Jood, moslim, christen of niet-gelovig: ieder mens van goede wil is geraakt door de verschrikkelijke beelden die ons dinsdag vanuit Brussel hebben bereikt”, aldus Saïd Bouharrou, woordvoerder van de RMMN.

 

“Terreurgroep Daesh misbruikt de Islam op een mensonterende wijze, nu dichtbij onze landsgrenzen. Terroristen kunnen onze broeders en zusters wellicht treffen, maar ze zullen nooit of te nimmer onze vrijheid af kunnen pakken. Met deze bijeenkomst willen we een signaal terugsturen aan deze barbaren. Tweespalt of twist in onze samenleving zullen jullie niet oogsten. We staan schouder aan schouder en we maken samen een vuist van verbroedering en eenheid.”

 

Wederom heeft er zich een verschrikkelijke en onmenselijke gebeurtenis in Europa afgespeeld en wederom zijn de onschuldige burgers het slachtoffer geworden. Laten we allemaal waakzaam en alert zijn dat deze zieke misdadigers ons niet uit elkaar drijven met hun laffe misdaden. Wij moeten ons blijven inzetten voor een vreedzame samenleving. Het prachtige initiatief vanuit de Islamitische gemeenschap zou ons allemaal op de been moeten brengen. Kom ook a.s. vrijdag naar de Dam in Amsterdam en laat zien dat terrorisme ónze samenleving niet kan ontwrichten.

Comments are closed.