Tekenen voor vrede

Een vredesproject voor kinderen                     www.humanistischvredesberaad.nl/TVV

 

Om dit project bij u te introduceren grijp ik terug op een bepalende gebeurtenis 9 jaar geleden. De westerse wereldbevolking schrok van de aanslag in de VS. Sommigen vreesden een nieuwe wereldoorlog en velen twijfelden over de juiste aanpak. Sommige leiders speelden hier handig op in en wisten met valse informatie de publieke opinie binnen 2 jaar voor hun karretje te spannen. Het resultaat weet u vast nog wel, Irak moest vallen.

In die onzekere tijden trok het Humanistisch Vredesberaad publieke belangstelling voor de vraagtekens die wij plaatsten bij de eerlijke journalistiek en vredesvraagstukken. De menselijke kant bij oorlog en de aanpak van vredeseducatie werd onze “insteek”.

 

Van kinderen wilden wij weten wat zij voelden, hoorden of zagen hierover in hun

directe nabijheid. Kinderen plaatsten tenslotte “vrede in de wereld” bovenaan hun wensenlijstjes. Het gekozen middel om zich te uiten was natuurlijk tekenen. Je had weinig materiaal nodig en iedereen kon het begrijpen, een vertaling was niet nodig.

Op 24 maart presenteren zij de concept map, met het thema 25 jaar kinderrechten, die we gezamenlijk zullen vieren in 2014.

Kinderrechten die we allen moeten koesteren.

Wij verwachten dat jullie allemaal net zo enthousiast zullen worden als wij, en je met velen inschrijven voor het nieuwe TVV-project: 25 jaar kinderrechten!

 

Email naam en adres naar info@humanistischvredesberaad.nl of stuur een briefkaart naar: HVB, Postbus 235, 2300AE te Leiden.

De kosten zijn €15 per map. Overmaken op 79911 tnv Humanistisch Vredesberaad  te Alphen, o.v.v. map tekenen voor vrede.

Comments are closed.