Kandidaten Journalist voor de Vrede

>
vredesprijs2
Media en democratie zijn onlosmakelijk verbonden in onze westerse samenleving. In de snelle digitale informatiewereld blijft goed onderzoek naar de “werkelijke” feiten toch een basisbehoefte. We informeert ons? De blogger? de correspondent? De journalist bij de poort? De mens tussen de massa/ in het geweld? Of de overheid?Wat is/was de waarheid? Dat wat de fotograaf vastlegt?

Veel beslissingen zijn in het verleden genomen op grond van onjuiste gegevens. Soms met dramatische gevolgen. In Irak weten de mensen wat dat betekent. In een democratische rechtsstaat moeten wij daartegen protesteren. Wij allen hebben de plicht om onze leiders kritisch te volgen bij hun beleid. Goede onafhankelijke journalistiek is daarom belangrijk.

Een reden te meer om goede journalisten te waarderen. Informatie over oorlog en vrede is een van de doelstellingen van het Humanistisch Vredesberaad. Daarom kent het HVB elke twee jaar een prijs toe aan die opvalt door publicaties over conflict/gebieden in de Nederlandse taal.
Wij nodigen ook u uit om uw voorkeur voor een kandidaat aan te geven via: info@humanistischvredesberaad.nl.

Voor de in 2014 toe te kennen prijs zijn tot nu toe voorgesteld (alfabetisch):

Joeri Boom (verslagen uit Pakistan voor VN en NRC Handelsblad)
Jan Eikelboom (Syrië, Irak)
Monique van Hoogstraten (Israël/Palestina voor NOS en Trouw)
Sander van Hoorn (uit Midden-Oosten voor NOS)
Judit Neurink (Trouw)
Leonie van Nierop (Israël en Palestina voor NRC Handelsblad)
Nathalie Righton Nabije Oosten, Afghanistan (VK)
Bram Vermeulen (Turkije en grens Syrie voor VPRO, NRC, NOS)

 

 

Comments are closed.