JOURNALIST VOOR DE VREDE 2020

Op 19 september a.s. wordt de prijs voor de Journalist voor de vrede uitgereikt.

Deze prijs wordt sinds 2003 uitgereikt door het Humanistisch Vredesberaad aan die journalist/ programmamaker(s)/ publicist of cartoonist, publicerend in het Nederlandse taalgebied en is opgevallen door onafhankelijke en kritische berichtgeving. Het journalistieke werk dient betrekking te hebben op internationale of nationale conflicten, oorlogsgeweld of de conflictgebieden.  Door een gedegen onderbouwde weergave van feiten, waarin ook achterliggende oorzaken en de historische context worden belicht, kan bijgedragen worden aan een afgewogen oordeel bij het publiek.  Wij menen dat hiermee een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan het bevorderen van een cultuur van vrede, geweldloosheid en rechtvaardigheid.


De vorige prijswinnaar Rudi, Vranckx zal op die zaterdag de prijs overhandigen aan zijn opvolg(st)er.
Op de afbeelding ontvangt Rudi Vranckx in 2018 de prijs uit handen van Sinan Can. Deze uitreiking vindt plaats op 19 september 2020 in het Stadstheater van Zoetermeer aanvang om 15:00 uur. De zaal is om 14:45 open

We zijn dan gast van het ILOZ (een samenwerking van kerken, levensovertuigingen en culturele gemeenschappen) in Zoetermeer.

Na een inleiding van de burgemeester zal Rudi Vranckx, na vertoning van  een van zijn boeiende docu’s de prijs uitreiken aan de Journalist voor de vrede 2020. Wellicht gevolgd door  interactie met de aanwezigen. Daarna is er gelegenheid om met een drankje elkaar te ontmoeten.

Het Stadstheater, Theaterplein 10 2711 EK Zoetermeer is te bereiken via het openbaar vervoer, Randstadrail station Stadhuis Zoekt u naar een andere mogelijkheden dan kunt u gebruik maken van de verwijzing:  https://stadstheater.nl/p2025/BEREIKBAARHEID.
In verband met de Corona – richtlijnen wordt van u gevraagd om u van te voren aan te melden.
Dit kan via info@humanistischvredesberaad.nl.

Comments are closed.