Vrede en media

        VredesNieuws
Palestina-demonstratie: zaterdag 27 februari 2016, 11.00 uur, Dam, Amsterdam
Met de ‘demonstratieve aanwezigheid’ op de Dam in Amsterdam wordt aandacht gevraagd voor de voortgaande schendingen van de rechten van de Palestijnen, én voor de toenemende aantasting van het recht om voor hen op te komen.
volledig bericht (25-2-2016)
Stop de bombardementen op Syrië. Kom in Verzet voor Vrede!
Nederland voert al anderhalf jaar bombardementen uit op IS in Irak. Onlangs heeft de Nederlandse regering besloten om ook in Syrië luchtaanvallen uit te voeren. Zij hoopt hiermee het conflict met IS spoedig te beëindigen. Bombardementen zijn echter een voedingsbodem voor terrorisme gebleken. Oorlog is nooit een oplossing geweest. Vroeger niet, nu niet, nooit niet. Kom samen in verzet voor vrede!
volledig bericht (24-2-2016)
Militaire dienstplicht voor vrouwen in Nederland
Op verzoek van de PvdA en D66 bereidt minister van defensie Hennis-Plasschaert (VVD) een wijziging van de kaderwet dienstplicht voor waardoor ook vrouwen voortaan op hun 17de ingeschreven zullen worden in het militair register. Zolang de opkomstplicht is opgeschort zullen ze echter, net zo min als de jongemannen, daadwerkelijk opgeroepen worden voor de militaire dienst.
volledig bericht (24-2-2016)
Bordspellen met vredesthema weer verkrijgbaar in Nederland
Na lang uitverkocht te zijn geweest zijn alle bordspellen met een vredesthema weer verkrijgbaar bij de webwinkel van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid. De spellen zijn er op gericht de spelers te laten nadenken over wereldproblemen en oplossingen daarvoor. Sommige zijn ook geschikt voor grotere groepen spelers.
volledig bericht (23-2-2016)
Geweldloos verzet & vrouwendag – inspiratie en discussie 11 maart 2016 Amsterdam
Vluchtelingen uit Syrië laten zien dat oorlog ver weg ook dichtbij kan komen. Hierdoor is er nieuwe motivatie om je in te zetten voor een vreedzamere wereld. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat weten we van sociale verandering die is voortgebracht door geweldloze bewegingen? En wat is daarbij de rol van vrouwen? Over beiden horen we erg weinig en daarom verdient dit volgens ons extra aandacht!
volledig bericht (19-2-2016)
Petitie: Verbreek samenwerking met Israëlische universiteiten en hogescholen
In een petitie roepen studenten en medewerkers van instellingen voor hoger onderwijs op tot een academische boycot van Israël. De petitie zal worden overhandigd aan de colleges van bestuur van alle instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.
volledig bericht (18-2-2016)
Seminar Moedig leiderschap, 1 en 2 april 2016
Op 1 en 2 april 2016 organiseert PAX een seminar Moedig Leiderschap. Tijdens dit meditatieve seminar onderzoeken we aan de hand van het innerlijk leven van Dag Hammerskjöld moreel politiek leiderschap. Tegelijkertijd kijken we naar hoe dit, vandaag de dag, nieuwe inzichten kan bieden in actuele politieke kwesties. Meer info en aanmelden via www.paxvoorvrede.nl/moedigleiderschap.
volledig bericht (17-2-2016)
Ander Nieuws week 7: Overeenkomst VS-Rusland belangrijke stap naar beëindiging Syrisch conflict
Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de ‘Nieuwe Oorlog’. In deze editie met o.a.: – Overeenkomst VS-Rusland belangrijke stap naar beëindiging Syrisch conflict – Waarom huidige situatie rond Gaza voorloper van oorlog is – Turkse academici betalen hoge prijs voor verzet tegen Erdogans militarisering en nog meer ‘ander’ nieuws uit het Midden-Oosten.
volledig bericht (15-2-2016)
Aankondigen van acties, bijeenkomsten en overige evenementen van de vredesbeweging vindt u op de Vredesagenda en detentoonstellingsagenda Vredesmuseum.

In de webshop van het Vredesmuseum koopt u: coöperatieve spellen, gebroken geweertjes, vredesvlaggen, vredeswenskaarten, vredesboeken en meer.

Dit nieuws is bijeen gebracht door Vredesbeweging Pais, Haags Vredesplatform, VD-AMOK en Vrouwen voor Vrede. Andere vredesorganisaties worden uitgenodigd om er ook aan deel te nemen.
Een database met al het nieuws vanaf 2007 is hier te vinden.

Comments are closed.