Recent in de media

CAR conflict NRC

In vergeten CAR dreigt ‘genocide’

Centraal-Afrikaanse Republiek

De gewelddadige chaos in een van de armste landen ter wereld ontaardt in etnische zuiveringen. „De situatie loopt geheel uit de hand”, zeggen de VN.

Tweeduizend moslims zitten vast in een katholieke kerk. Buiten staan christelijke milities op de loer om hen af te maken. Alle huizen van moslims in de wijde omgeving zijn verbrand, die van christenen zijn gespaard. Met dit dramatische beeld van het stadje Bangassou waarschuwde Stephen O’Brien, de humanitaire coördinator van de Verenigde Naties, woensdag voor een genocide in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Lees het artikel van Koert Lindijer in de NRC van 23 augustus

Stop de killerrobots, zeggen nu ook de robotmakers zelf

Als dit soort technologieën in verkeerde handen komen, is het te laat.
killer robots

Een groep experts, onder wie opvallend veel makers van robotica, pleit bij de Verenigde Naties voor een onmiddellijk verbod op autonome wapens. Want als deze killerrobots in verkeerde handen komen, is het te laat.

Lees het artikel uit de Volkskrant van 23 augustus en het artikel van Jan W. Schnerr

Discussie over “killer robots”; belangrijk maar oppervlakkig

Begin deze week barstte internationaal een media discussie los over militaire robots die zelfstandig beslissen over leven of dood. Aanleiding: een open brief gericht aan de Verenigde Naties, door honderd topmensen op het gebied van kunstmatige intelligentie (KI).

Geef een reactie