Wapenwedloop

‘Welke normen gaan in killerrobot?

Dragen autonome wapens bij aan een schone, humane oorlogvoering of openen we hiermee de doos van Pandora? Majoor Ilse Verdiesen onderzoekt hoe de mens ‘in contror kan blijven. Zie de Volkskrant van 1oktober 2017 of het artikel uit deze krant.

Discussie in De Balie op 17/10-2017 aanvang 20:00

Apparaten –robots- die zelfstandig oorlogsmissies uitvoeren. Het is een bijna afgezaagd begin van een dystopisch science-fiction scenario. Maar onlangs bepleitten ruim honderd kunstmatige intelligentie specialisten een verbod op deze machines bij de Verenigde Naties. De ontwikkelingen gaan in een duizelingwekkend tempo en de mens dreigt de controle te verliezen, klinkt het dreigend.

 

Saoedi’s tekenen akkoord om Russische luchtafweersystemen te kopen

Tijdens het eerste officiële bezoek aan Rusland door een Saoedische vorst hebben president Vladimir Poetin en koning Salman een reeks lucratieve overeenkomsten gesloten. Zo is Saoedi-Arabië van plan Russische luchtverdedigingssystemen te kopen – een breuk met het verleden.
De Morgen Redactie 6 oktober 2017

Saoedisch koning Salman en Russisch president Vladimir Poetin in het Kremlin. ©REUTERS
Koning Salman van Saoedi-Arabië heeft gisteren een officieel bezoek gebracht aan de Russische president Vladimir Poetin. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Saoedische vorst Rusland bezoekt.
De twee spraken onder meer over de ontwikkeling van de olieprijs en het conflict in Syrië, maar deden ook zaken met elkaar. Saoedi-Arabië is van plan om Russische luchtverdedigingssystemen te kopen. De aankoop behelst eveneens antitanksystemen, raketlanceerders en Kalasjnikovs.


Bloedbad stimuleert wapenverkoop in VS

Wat leren Amerikanen van de bloedige aanslag zondag in Las Vegas? De wapenwetten staan weer ter discussie. Maar tegelijkertijd doet de wapenhandel voor het eerst sinds het aantreden van Donald Trump goede zaken. Lees verder in de Volkskrant : BERTLANTING
Na het bloedbad in Las Vegas klinkt in de Verenigde Staten weer de roep om strengere wapenwetten, maar de wapenfabrikanten zien hun koersen juist omhoog gaan. Munitiefabrikant Olin zag de aandelen met 7 procent stijgen, terwijl wapenmakers Sturm Ruger en American Outdoor Brands met respectievelijk 4 en 3 procent omhooggingen.

Comments are closed.